Летище Пловдив договаря чартъри от Китай

Парите

28-11-2014, 13:46

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Привличаме туристи от Близкия Изток под тепетата

Летище Пловдив има възможност да посреща чартърни полети от Китай, стана ясно след среща между ръководството аеропорта, кмета Иван Тотев и китайска делегация от градовете Шенджен и Гуандоу. Това е голям потенциал, който можем да използваме, подчерта Тотев. Градоначалникът допълни, че през миналата година се разширяват профилите на туристите в Пловдив. Според него трябва да се работи към привличането на туристи от Близкия Изток.

Заместник-председателят на Агенцията по туризъм, култура и спорт към Община Шенджен заяви, че китайците се интересуват от исторически и културен туризъм, а също и от традиционните продукти на държавите, които посещават. Жителите на Гуанджоу държат изключително много и на възможностите за шопинг, тъй като в Китай продуктите на световните марки, са на изключително високи цени, подчерта Айин Тан, заместник-председател на Регионалната агенция за туризъм към Община Гуанджоу. Китайските туроператори допълниха, че важно условие за туристите е сигурността и осигуряването на екскурзоводи с китайски език.

През миналата година България е посетена от 5000 туристи. Има голям потенциал за работа в тази насока, подчерта пловдивският кмет Иван Тотев.