Президентът Росен Плевнелиев - специален гост на МУ-Плевен

„Представянето на университета е представяне и на града“, коментира ректорът на Медицински университет - Плевен

По време на пресконференция на МУ-Плевен бе съобщена новината, че президентът Росен Плевнелиев ще бъде техен почетен гост. Събитието ще се проведе на територията на университета на 1-ви декември 2014г. Това е престиж за университета, който навършва 40 години от основаването си.

Поводът за гостуването на държавния глава е третото издание на президентската инициатива "Младежката визия за развитие на България", което ще премине пред официалните гости и студенти. Срещата ще стартира официално от 13:00 ч. в зала телекомуникационен център. Студентите от МУ ще изкажат позицията на своето направление – медицина, наука и култура. От ръководството на университета изключително държат да запознаят президента с тяхната университетска база - опции за иновативно обучение, всички големи завоевания и области, бъдещето на новия факултет и т.н.

„Изненадата беше изключително приятна, когато се обадиха, че нашият университет е избран за домакин на Третата поредна инициатива на президента на Република България – Росен Плевнелиев… Този факт не е случаен“, коментира въодушевено ректорът проф. д-р Славчо Томов.

Акцентът на инициативата ще се отнася най-вече за младите хора и студенти, на които трябва най-много да се разчита и залага, защото утре те ще са облика и лицето на България пред Европа и света, каза още проф. д-р Томов в пресклуба на БТА.