Вижте кой пловдивски богаташ може да поеме Локо

Антон Щерев се нагърбва да спасява закъсалия клуб

Един от най-заможните българи за последните години - Антон Щерев може да се нагърби с нелеката задача да спаси закъсалия Локомотив (Пловдив), научи Topsport.bg от свой източник Под тепетата.

Съсобственикът на "Винпром Пещера" нерядко е заявявал ангажираността си с важните събития, случващи се в родния му Пловдив, като този път е решил да се насочи към футбола, наемайки се с отговорността да закрепи сериозно разклатения Локомотив.

Временно управляващите "черно-белия" клуб привърженици нееднократно споделиха, че търсят подкрепа от местния бизнес в Пловдив, като разкриха и че се е стигнало до забавяне на плащанията към футболистите, освен чакащите сметки за поддръжката на стадиона и базата на клуба.

Към момента играчите и треньорският щаб имат да получават по едно възнаграждение. Закъснението е две седмици, което е нищожно на фона на тези в други отбори в елита, но на вратата чукат и други текущи плащания.

Щерев притежава "Винпром Пещера" заедно с дългогодишния си съдружник Атанас Петров. Двамата са начело и на марката "Кингс Табако", която преди време бе фабрика на "Булгартабак" в Пловдив.

Петров и Щерев почти без изключение попадат във всевъзможни класации за най-богатите българи, като имуществото им безспорно прави впечатление.

Освен всичко останало двамата бизнесмени са съсредоточили усилията си в различни сфери на бизнеса, включително в пазара на земя, а според някои спекулации развиват дейност и в медиите.

Ако Щерев склони да вземе основния пакет акции на Локомотив от и без това изнемогващите фенове на клуба, той със сигурност може да допринесе за стабилизирането на отбора и успокояването на ситуацията на "Лаута".