Георгия Кадоглу ще представи благотворителен моноспектакъл

Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на Любомир Еленков, който страда от тежко заболяване

На 10 декември от 20.00 часа в столичния театър "Възраждане" Георгия Кадоглу ще изиграе моноспектакъла "Неточка Незванова" по Достоевски. Постановката е дело на Сия Папазова - художествен ръководител и драматург в детско - юношески театър "Златното ключе" към Общински детски комплекс - Варна.
Всички събрани средства от моноспектакъла ще бъдат предоставени за лечението на Любомир Еленков от София, който страда от тежко заболяване.

С моноспектакъла "Неточка Незванова" Георгия Кадоглу има спечелени две първи отличия:
1ва награда за най - добра женска роля на IX национален фестивал за детско - юношеско театрално творчество "Малкият принц" 2014г
1ва награда за най - добро цялостно изпълнение на национален театрален фестивал "Вълшебникът театър" 2013 г.

Това не е първата проява на благотворителност от страна на Георгия. През 2011 тя изигра първия си благотворителен моноспектакъл “Козет” по Виктор Юго и дари събраните средства от официалната премиера на деца в неравностойно положение на БЧК.

Георгия е ученичка на Спортно училище “Георги Бенковски” – Варна и е пример за подражание как един млад човек може да се занимава успешно и със спорт, и с театър. Тя е единствената девойка старша възраст, която има покрит норматив за участие в Световното първенство за мъже и жени Доха, Катар, въпреки че е едва на 16 години, но по препоръка на главния селекционер на националния отбор по плуване г-н Георги Дангалаков  Георгия Кадоглу отказа участие на Световното първенство по плуване на малък басейн в Доха, което ще се проведе на 03-07 декември, тъй като приоритетно за нея е участието й на 50 метров басейн за покриването на необходимите квоти за участие на Световното първенство за мъже и жени в Казан 2015г както и Световно първенство за юноши и девойки в Сингапур през септември 2015г.

Георгия избра да се състезава по същото време на Александрия оупън. Международният турнир, в който ще вземе участие ще се проведе на 06-07 декември в Солун, Гърция. Тя ще се състезава в дисциплините 200м и 400м съчетано плуване както и 200м бруст.
Подготовката на Георгия Кадоглу е финансирана от българския букмейкър Еврофутбол.