Славия направо разкова канарите на Овча купел

Спорт

30-11-2014, 09:11

Снимка:

ПФК Ботев Пд

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Футболистите на Ботев трагични, отнесоха тройка

Втора поред загуба с резултат 0:3 записа отборът на „Ботев” в първенството на „А” група. След домакинското поражение от „Левски” „канарчетата” отстъпиха със същия резултат и като гост на „Славия” в двубой от 17-ия кръг.

Освен втория пореден мач с нулев актив, гостуването в столичния квартал „Овча купел” донесе и друга лоша новина в „жълто-черните” редици. Тя е свързана с контузията, която нападателят на „Ботев” Александър Колев получи в самото начало на срещата. 22-годишният таран получи травма да дясното коляно още в 3-ата минута след сблъсък с противников играч, което доведе до принудителната му смяна.

Въпреки ранната наложителна промяна в състава „Ботев” започна двубоя далеч по-добре от противника и играта в първия половин час по нищо не подсказваше предстоящата развръзка.

Възпитаниците на Велислав Вуцов атакуваха разнообразно и създадоха няколко отлични ситуации пред вратата на домакините. При една от тях, в 12-ата минута, Балтанов изведе в коридор Момчил Цветанов сам срещу вратаря, но Георги Петков отрази удара на нападателя.

Малко по-късно много активният в началните минути Мариян Огнянов напредна сам в половината на „Славия” и опита техничен удар от границата на наказателното поле, който отново бе спасен от Петков. „Ботев” диктуваше събитията на терена и докато голът се „печеше” пред вратата на „белите”, топката се озова в мрежата зад Стаховяк при първата опасност, създадена от домакините.

Карлос Фонсека бе изведен с пас през центъра на защитата и шутира над плонжа на Адам за 1:0 в 32-ата минута. „Канарчетата” тръгнаха да търсят изравняване преди почивката, но в атаките им продължи да липсва точният завършващ удар.

В последната минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на футболист в бяло, но реферът Цветан Кръстев прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Втората част стартира с отлична възможност за Фонсека, който, както при гола си, изскочи сам срещу Адам Стаховяк, но този път вратаря на „канарчетата” хладнокръвно парира опита да бъде прехвърлен и спаси. Последва нов страхотен шанс и за Момчил Цветанов.

Георги Петков се намеси неубедително след далечен удар на Роман Инез, Цветанов стигна до топката и я копна над ръцете на вратаря, но не успя да уцели опразнената врата и пропусна отлична възможност да изравни.

Минутата на пропуска бе 54-а, а само две по-късно домакините наклониха везните в своя полза с гол на Радослав Василев за 2:0. Вили Вуцов реагира като пусна в игра Иван Цветков, който малко след появата си на терена получи шанс да вкара, но шутира в ръцете на Георги Петков.

В 71-ата минута нова грешка в центъра на отбраната на „Ботев” позволи на Василев да излезе сам срещу Стаховяк и да реализира втория си гол в срещата за 3:0.

Третият гол сложи точка на спора и до края домакините не допуснаха да бъдат изненадани, с което нанесоха второ поредно поражение на „Ботев”.