Мнения след мача Добруджа 07 - КВК Габрово

Среща завършила 3:0 за добруджанци

Костадин Стойков, Добруджа 07:
В момента защитавам цветовете на Добруджа 07 и се надявам с новия ми отбор да постигна още по-големи резултати, каквито имах с предишния си клуб. След тази победа оглавихме класирането в Суперлигата, като се надяваме да останем на това място до края. Ние сме тук с единствената цел да играем финал и даваме всичко от себе си. В Добрич има много хубава публика. На много малко места съм срещал такава публика. Играл съм 10 г. в Левски, седем пъти съм шампион и такава публика сме нямали.
Сработваме се с момчетата, има още какво да оправяме, но времето е пред нас. Стъпка по стъпка вървим напред.

Любомир Герасимов, ст. треньор на КВК Габрово:
Основният проблем пред нас е, че трудно събираме шестимата, които трябва да играят. Точно в два мача успяхме да се съберем. Повечето са на аматьорски начала и работят. Днес, ако имахме двамата центрове, резултата можеше да е друг.
Ние информирахме, че няма да играем в евротурнирите и трудно може да се каже дали можем да платим глобите след днешното наказание. Имахме гарантиран договор с КТБ, но в момента ние сме пред фалит. Няма опасност да не завършим шампионата, но незнам в какъв състав.

Веселин Велев, президент на Добруджа 07:
Поздравявам всички с успеха ни – лидерството в Суперлигата. Това е резултат от няколкогодишен труд. Последните години отборът върви напред и закономерно успяхме да достигнем до една висока цел.
Всички отбори имат потенциал и ние в дадени решителни моменти успяваме да намерим своята игра и да печелим. Трябва да се готвим за още по-сериозни предизвикателства. Костадин Стойков е велика личност, душата на отбора, и за него няма ниски цели. Той е човек, който успява да увлича всички и се надявам да увлече и нас с това изказване да запазим водачеството и да играем финал.
Ако стигнем до евротурнирите, то ние няма да оставим отборът да не се явява в такива важни мачове.

Мирослав Живков, ст. треньор на Добруджа 07:
Поздравявам всички момчета, всички приятели на отбора и спонсори. Постигнахме един добър резултат, с който излязохме на първо място във временното класиране. Първенството е изключително равностойно и ни предстоят още много мачове.
Днес ние спечелихме срещу достоен противник. Пожелавам Коце Стойков и Вальо Димов по-бързо да излязат от леките контузии, които имат. Срещу КВК Габрово всичко беше постигнато с много труд на терена. Съперникът успяваше да повежда в резултата и трябваше много сериозна организация, индивидуално себераздаване и волейболно майсторство, за да достигнем допобедата.

Пресцентър Изида, ВК Добруджа 07