Започва кампанията за работни стажове в Дегендорф

Новините

30-11-2014, 13:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Информационната кампания, с която ще бъдат представени възможностите за работни стажове на бургаски ученици в Дегендорф -Германия, стартира  през декември. Това съобщи Веселина Таралова, директор Дирекция "Образование и демографски въпроси" в Община Бургас.
Съвместната програма между Бургас и Дегендорф се изпълнява от 3 години. В резултат на нея вече десетки бургаски ученици са преминали през обучение в баварския град. По-голяма част от тях са поканени на работа при изключително добри условия от работодателите,
които са ги обучавали по специалността. Стажовете, които се предлагат в Дегендорф, са в областта на ресторантьорството, хотелиерството, електрониката,строителството и занаятчийството. Кандидатите преминават през курс на обучение по немски език в Бургас, в продължение на 4 месеца, като таксата за обучението се поема изцяло от немската страна. След това следва събеседване на немските работодатели с бургаските кандидати. Одобрените участници  по време на трудовата борса се разпределят на конкретни позиции и се обучават по специалността си в продължение на 3 години. След успешното си завръщане те придобиват сертификат за професионална подготовка. Първият випуск по тази програма се дипломира тази година.