Константин Тренчев: Не виждам никакви реформи в бюджета

Политика

30-11-2014, 18:58

Снимка:

mignews.info

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Константин Тренчев: В бюджет 2015 няма идея за реформа

Работещите хора трябва да се борят за правата си, коментира лидерът на КТ "Подкрепа"

Много хора казват „Направи нещо”, но силата на синдиката не е в неговия лидер, а в хората зад него – от тях се страхуват политиците. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев пред bTV. Той силно разкритикува работещите хора, които не се борят за правата си и посочи, че „българинът все иска някой да му свърши работата”.

„Винаги можеш да намериш оправдание да не се бориш, за много хора свободата не е ценност”, коментира Тренчев. Той заяви, че му е омръзнало от хора, които нямат куража да излязат и да кажат своето мнение.

„Борете се, но се тресете да не ви уволнят”, каза синдикалистът на държавните служители.

По отношение на бюджета, лидерът на КТ „Подкрепа” посочи, че не вижда реформите в него. Тренчев посочи, че няма достатъчно пари за енергетика и за „Напоителни системи”, а механичните съкращения в администрацията в крайна сметка са твърде сериозно в едни звена и твърде слаби – в други.

„Хубаво, вземат 8 млрд. – вземат. При положение, че тези пари са под обществен контрол, вложат се в нещо, което има прираст – ок, много държави са го правили. При нас вземаме, потъва и изтича”, посочи Тренчев, като подчерта, че в енергетиката никой не плаща на никого и има спешна нужда от ликвидност.