Преподавател в РУ открива изложба в Доходното здание

Русе Лайф

01-12-2014, 09:23

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Носител на трета награда от фотоконкурса „Запази духа на Русе“ открива самостоятелна изложба в Доходното здание

Първа самостоятелна фотоизложба представя на 1 декември във фоайето на Доходно здание от 18 часа Николай Ковачев, вторият носител на трета награда в конкурса „Запази духа на Русе“, който бе организиран от Дружеството на журналистите – Русе и общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

25 снимки, обединени под заглавието „Разкажи ми приказка“, ще покаже на изкушените от фотографията русенци авторът. Николай Ковачев не е професионален фотограф, той е главен асистент в Русенския университет в катедра „Топлотехника, хидравлика и екология“. От малък е запален от фотографията, но тя му става сериозно хоби през последните 12 години. Прекрасно съчетава тази своя страст с друга – планината. В изложбата си той представя някои от най-интересните си планински снимки.

Както беше оповестено, четиримата победители в конкурса „Запази духа на Русе“ получават правото и на самостоятелна изложба. Преди Николай Ковачев своята експозиция показа Красимира Пастирова. В началото на следващата година ще експонират своите снимки и носителите на втора награда в конкурса – Иван Иванов и Филип Дончев. Припомняме, че журито с председател Симеон Лютаков не присъди първа награда.