С култов спектакъл откриват арт сцена "4хП"

Пловдив Лайф

01-12-2014, 10:27

Снимка:

theatre.art.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Старата поща в Стария град приютява театрални експерименти

С култовия спектакъл "Ах, Бродуей, Бродуей..." започват паратеатралните приключения в арт сцена "4хП" Пловдив. Датата е 1 декември, часът 19:00, а мястото - Старата поща в Стария град.

Мюзикълът - един от жанровете с който израснаха поредица от поколения не само в Америка, но и в Европа. Жанрът, който поиска да говори на езика на времето, на хората - днес, Хората от улицата, Хората от живота... Жанрът, който "свали" големите класически митове и теми, герои и образи и ги направи днешни - живи. Юлия, Шекспировата Юлия слезе от високо романтичното си балконче във Верона и тръгна по улиците на един американски квартал, а Ромео остави високо поетичното си любовни стрели и взе нож. За да защити любовта си. 
В мюзикъла драмата стана конкретна, остра , на месо. .. Актьорите започват да я усещат - с кожата си, с тялото си, с вътрешностите си. Започват да я говорят без думи, престават да говорят, започват да пеят, да танцуват. Започват да случват съдбата на героите, но и своята собствена съдба, с цялото си същество. Ах, Бродуей, Бродуей...
Режисьор: Николай Георгиев
Хореограф: Петя Йосифова
С участието на: Георги Арсов, Димитър Димитров, Марко Дженев, Дилян Дайновски, Ромина Николова, Петя Йосифова, Валерия Димитрова, Калина Палавеева, Кристиана Милева, Виолина Иванова, Ирен Петрова, Нева Димитрова, Весела Радева, Пламен Момчилов.