Туроператорският форум в Пловдив става платен

Парите

01-12-2014, 12:08

Снимка:

"Дефиле на младото вино"

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

"Дефилето на младото вино" доведе 12 хиляди в града само за уикенда

Международната среща на туроператорите, която се провежда 2 пъти годишно в Пловдив, вероятно ще стане платена от 2015-та година. Това съобщи кметът на града Иван Тотев, който припомни, че до сега участниците във форума не са плащали нищо за 3-дневния си престой.

„Искаме да въведем такса за участие, която да покрие само разходите за нощувки и храна, защото с всяко следващо издание хората стават повече“, обясни кметът.

В последното издание, което приключи миналата седмица, се включиха представители на над 90 туроператорски фирми от 16 държави и общо над 130 човека. „За да запазим този формат, който смятаме за оптимален, решихме да въведем тази такса за участие“, разказа още Иван Тотев.

"Това е най-голямото бизнес-събитие в Пловдив, което привлича и много туристи от чужбина", коментира и зам.кметът Стефан Стоянов.Той обясни, че туроператорските срещи ще продължат да се организират и провеждат в Пловдив. Вече е ясно, че шестата такава среща ще е през април 2015 г.
Зам.-кметът Стоянов отчете също голям успех и сериозна посещаемост на Шестото издание на "Дефиле на младото вино", което се проведе отново миналата седмица. "Над 12 хиляди души са посетили Стария град само през уикенда", коментира Стоянов.