Пловдив се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) 2014

Животът

01-12-2014, 14:20

Снимка:

focus-news.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Темата тази година е разхищаването на храната

Община Пловдив за втора поредна година се присъедини към Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година се провежда в периода 22 – 30 ноември. В ролята си на координатор на местно ниво Дирекция „Екология и управление на отпадъците” призова над 160 организации на територията на общината (администрации, бизнес структури, учебни заведения и др.) да се включат в инициативата, като поканата беше изпратена по електронен път, защото това е един от начините да се пестят ресурси в администрацията и да се предотврати генерирането на отпадъчна хартия.

Идеята на ЕСНО е да популяризира концепцията за предотвратяване генерирането на отпадъците, чрез координиране на дейности на територията на цяла Европа и извън нея. Тематичните дни на ЕСНО 2014 са насочени към въпроса за разхищаването на храната и как да се предотврати това, с призив: „Спри разхищението на храна!”.

В резултат на поканата за участие към момента са регистрирани 8 проекта, включващи над 30 дейности, свързани с предотвратяване образуването на отпадъци и разумното потребление, които се провеждат в рамките на седмицата. Подробна информация за участниците и проведените от тях дейности ще бъде публикувана на официалната интернет страница на Община Пловдив, а най-добрите проекти ще бъдат отличени.