Студенти и катаджии в обща акция „Празнувай отговорно“

Крими

01-12-2014, 17:40

Снимка:

УХТ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В навечерието на 8 декември

Студентският съвет и ръководството на Университета по хранителни технологии с подкрепата на КАТ-Пловдив стартираха кампания „Празнувай отговорно“. Тя се обявява в навечерието на 8 декември и с нея възпитаниците на висшето училище призовават всички студенти в страната да шофират разумно, за да стигнат живи.

От 8 ч. сутринта, облечени в светлоотразителни жилетки, те пресрещаха свои колеги, на които раздаваха флайери и брошурки. 

Идеята ни е да заострим вниманието на всички участници в движението да бъдат по-внимателни на пътя и да не пренебрегват детайли като „4 зимни гуми, 7 секунди за колана и 8 часа, за да изтрезнеят“, каза председателят на Студентския съвет Веселин Ангелов.

От днес до 5 декеври два полицейски екипа – на Пътна полиция и на Второ районно управление, между 12 и 14 ч. ще патрулират в района на УХТ. КАТ ще съблюдава за безопасността на движение на автомобилите, а служители на районното – на пешеходците. На екрани в сградата на УХТ се прожектира филм на Пътна полиция, който представя мрачните последици от произшествия след злоупотреба с алкохол.

Днес от 14 ч. в спортния комплекс на УХТ под мотото „Цени живота“ се проведе състезание по Силов трибой. Инициативата на Центъра по физическо възпитание и спорт е в подкрепа на превенцията срещу пътни произшествия.