Отвориха коледния базар в Стара Загора

Елхата грейва в петък, на Никулден в центъра ще димят казани с рибена чорба

От днес в центъра на Стара Загора е отворен традиционният коледно-новогодишен базар. Над 20 търговци предлагат коледни играчки, сувенири и подаръци по главната улица около Универмага. Последни приготовления текат и за отварянето на базарчето за виенски зимни лакомства край Общината. За трета поредна година по инициатива на общината и Австрийското посолство у нас старозагорци ще се черпят за Коледа с глювайн и брадвурстчета.

В празничната си новогодишна премяна Стара Загора ще грейне в петък, на 5-ти декември, когато кметът Живко Тодоров ще запали коледната елха. За пръв път тази година в центъра ще се открие и ледена пързалка, като подарък от общината за най-малките граждани.

Ден по късно, на 6 декември Ути Бъчваров ще бъде гост на града за Никулден. Той ще приготви за всички присъстващи на площада пред общината голямо количество риба плакия. Но освен това ще бъде рефер в кулинарното състезние, в което майсторлък по приготвяне на рибена чорба ще премерят три отбора. 1000 порции рибни ястия ще бъдат раздадени безплатно на старозагорци.