Яка чистка в Черноморец Бс, оставят младите

Спорт

02-12-2014, 10:06

Снимка:

Sportonline.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Осбобождават 9 от най-опитните в отбора

Яка чистка на футболисти се задава в Черноморец, научи Sportonline.bg. 9 от най-опитните в състава на треньора Неделчо Матушев ще трябва да си стегнат багажа, след като отборът остана на предпоследното 15-то място в „Б“ група с актив от 13 точки.

Изпълнителният директор на бургаския клуб Пламен Киряков и наставникът Неделчо Матушев са имали 4-часова среща в понеделник, на която са обсъдили доста въпроси, включително и селекцията. Решено е да бъдат освободени Искрен Писаров, Любен Гуцев, Петър Альошев, Ивайло Петров, Милен Танев, Даниел Стоянов, Ахмет Хикмет, Стефан Трайков и Петър Лазаров.

От „старите пушки“ остава само голмайсторът на тима Диан Христов. „На местата на освободените ще търсим по-млади момчета, които ще горят в играта за каузата Черноморец. Вече имам проведени предварителни разговори с 5 момчета. Повечето са от школата на клуба и сега играят в други отбори. Ясно е, че в краткосрочен план целта ни през сезона е оцеляване в „Б“ група“, заяви Матушев. Той не скри, че на един от освободените ще бъде предложена друга работа.

„Стефан Трайков е на 38 години. Дал е много на клуба. Ще му търсим развитие в друго поприще“, призна Неделчо Матушев, който официално ще пусне отбора в почивка от петък.