Сопот излиза на протест в четвъртък

Животът

02-12-2014, 10:31

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В 11 часа блокират главния път София-Бургас

Жителите на Сопот ще излязат на протест този четвъртък от 11 часа, съобщи bnr.bg. Те ще блокират главния път София-Бургас в района на града. Недоволството им е насочено към санкция на ЕК по проекта за пречиствателната станция, която вече достига 6 млн. 700 хиляди лева. Манол Атанасов от Гражданския инициативен комитет обяви, че настояват специално заместник -министърът на финансите Кирил Ананиев да задвижи финансова помощ за община Сопот.  Частен съдебен изпълнител ще проведе първия търг на 4 декември за продажба на местния хлебозавод, след което и на 18 декември идва продажбата на 18 общински апартамента. Точно срещу този акт протестират сопотчани, каза още Атанасов и обясни, че очакват спешна държавна намеса за проблемите им.

Кметът Веселин Личев е изпратил всички документи по случая в няколко тома до Областната управа в Пловдив. Общината настоява и за среща с  националния омбудсман Константин Пенчев. 
Защо в Сопот ще протестират през тази седмица? Как казусът с финансовата корекция на проекта за изграждане на пречиствателна станция в града на Вазов ще остави без домове 18 семейства? Има ли нагласа за граждански протест и от къде ще се намерят 6,7 млн. лева, дължими като санкция от ЕС -мнение на областния управител Розалин Петков и на представител на Гражданския инициативен комитет Манол Атанасов.