България и Румъния искат пари от Брюксел за общи проекти в спорта

Политика

02-12-2014, 16:17

Снимка:

БТА

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красен Кралев: Моята мисия е да правя реформи

Красен Кралев се срещна с посланика на Румъния Антон Пъкурецу

България и Румъния да кандидатстват за европейско финансиране по общи проекти, свързани със спорта. Тази идея обсъдиха на среща министърът на спорта Красен Кралев и посланика на Румъния Антон Пъкурецу.

„Една такава възможност е програмата „Трансгранично сътрудничество“ 2014-2020 г. , в която са заложени 250 млн. евро, каза дипломат номер 1 на северната ни съседка у нас. Министър Кралев пък допълни, че ресурс има по програмата „Еразъм +“, която обаче изтича на 22 януари и затова трябва да се побърза. Той обяви, че най-късно до седмица в ръководеното от него ведомство ще заработи нова дирекция, която ще се занимава само с привличането на средства от еврофондовете.

Красен Кралев отправи покана към румънските спортисти, чрез Пъкурецу, да се възползват от отличните условия за предолимпийска подготовка и бързо физическо възстановяване, които предлагат българските спортни бази като ВСК „Белмекен”, „Спортпалас“, край Варна и др.
Румънският посланик изяви желание да получава актуална информация за събития, организирани от Министерството на младежта и спорта. Той даде като пример Маратона на София, в който са участвали 15-ина негови сънародници.