Разследват крупен арендатор от Павликенско

Животът

03-12-2014, 09:38

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Полицията разследва крупния арендатор Сергей Фидин за неплатени арендни вноски към собственици на земи в павликенските села Лесичери, Русаля и Мусина, писа "Янтра ДНЕС". Трябва да бъдат разпитани и стотици наследници, тъй като дълговете към всеки са различни. Следователи обикалят селата и привикват хората, които разказват колко пари има да получават от арендатора. Преглеждат се всички договори между въпросния арендатор и собствениците на земя.
Фидин арендува земи от трите села повече от 10 г. и общо се събират около 10 000 дка, заявиха кметовете. През последните години обаче арендаторът закъсал финансово и натрупал дългове. Загубил и базата си в Мусина, която сега е собственост на Николай Рачев от Павликени. Пo тези причини хората го напуснали и отдали имотите си на други арендатори. Все още не е ясно какви са дълговете на арендатора към трите села, тъй като разследването продължава. Изяснява се и точно колко хора не са си получили парите. Собственици твърдят, че последната рента на Фидин е била по 40 лв./дка.
От “Янтра ДНЕС” са направи неколкократни опити да се свърже със Сергей Фидин, но вчера той не отговаряше на мобилния си телефон.