Преподаватели от Музикалното канят на концерт

Бургас Лайф

03-12-2014, 12:00

Снимка:

Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В програмата са включени както класически така и съвременни творби

Уникален концерт на преподавателите  от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров”  Бургас, очаква тази сряда почитателите на изкуството.
Лесно ли е да си учител? – отговор на този въпрос ще се опитат да дадат преподавателите по специалните предмети и ще излязат на сцената като изпълнители.
В програмата са включени , както класически произведения, така и съвременни творби. На сцената ще  звучи музиката на Бах, Шуман, Шопен, Пучини, Дебюси и др. в изпълнение на солисти и ансамбли.
Изкушените от изкуството ще имат възможност да видят и чуят интерпретациите на преподавателите по пиано Юлия Ненова, Мариана Канева, Благовеста Рядкова, Милена Коларова, д-р Смилена Смилкова, Олга Дичева, Христо Власев, Евгения Атанасова, и Петя Петрова. Към тях ще се присъединят виртуозите на ударните инструменти Евгения Иванова и Радослав Харалампиев, както и Елена Величкова- преподавател по акордеон, Деметра Минкова – преподавател по китара и Красимира Кръстева – преподавател по флейта. На сцената ще се качат и преподавателите по класическо пеене – Вартухи Саркисян и Елеонора Кунчева,  педагозите по поп и джаз пеене Галя Ичеренска и Милена Добрева, ръководителите на класовете по актьорско майсторство Даниела Георгиева и Валери Еличов  и тези по класически балет Добрина Бахова и Недко Георгиев.
 Специален гост на проявата ще бъда бургаският художник и изпълнител на популярни руски романси Жеко Стоянов.
Концертът „Лесно ли е да си учител?” ” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”. Събитието  е днес  от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.