Бизнесмен и бивш кмет стават зам.-областни

Мисия Пловдив

03-12-2014, 12:56

Снимка:

plovdiv.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Третото място вероятно ще остане свободно

Областният управител на Пловдив Розалин Петков представи заместниците си Георги Пилев и д-р Христо Грудев. Мястото на третия заместник засега остава свободно. Със заповед на премиера Бойко Борисов досегашните трима вицегубернатори Иванка Петкова, Атанас Петков и Юксел Расим бяха освободени от длъжност. Те бяха назначени от правителството на Орешарски съответно от квотата на БСП и на ДПС.
Христо Грудев е бивш кмет на Асеновград от ГЕРБ, а след това и заместник – областен управител на Пловдив по време на първия мандат на партията. По професия е лекар.
През август 2013 г. Грудев сам си подаде оставката пред правителството на Орешарски. След като два месеца е на Бюрото по труда, се връща на работа като хирург в Медицински център "Асеновград".
Новото лице в администрацията е Георги Пилев от Сопот, който беше кандидат – депутат от Реформаторския блок в областта. Той е на 27 години, има собствен бизнес в сферата на хранително - вкусовата промишленост и животновъдството. Завършил е икономически специалности в Земеделския колеж в Пловдив и в НБУ. За поста е номиниран единодушно от областното ръководство на СДС. За специализираната администрация ще отговаря д-р Грудев, а Георги Пилев ще поеме общата администрация. Заповедта за назначението на двамата вече е пристигнала в Областната управа. По думите на областния управител Розалин Петков третият щат най-вероятно ще бъде закрит.