4 години затвор за притежание на над 1000 гр. амфетамин

Крими

03-12-2014, 16:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Наказание 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще търпи Михаил Йорданов, след като Окръжен съд Бургас одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура Бургас споразумение за решаване на наказателното му дело.
Със споразумението той се признава за виновен в това, че на 21.03.2014 г. около 19.20 ч. в с. Горица, община Поморие, на кръстовището за с. Просеник и с. Гюльовца, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в лек автомобил „Фолксваген Голф“ в полиетиленов плик облепен с хартиено тиксо, намиращ се в червена полиетиленова торба, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери - 1048,681 гр. амфетамин на стойност 31 460 лв.
Йорданов заяви пред Окръжен съд Бургас, че признава вината си и доброволно е подписал споразумението. Той се отказва от разглеждане на наказателното дело по общия ред, като приема последиците му на влязла в сила присъда.
Окръжен съд Бургас установи, че деянието е извършено при форма на вината „пряк умисъл“, но с него не са причинени имуществени вреди. Съдът не прие първоначално внесения от държавното обвинение вариант на споразумението с наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1000 лв. Съдът намери, че то противоречи на закона и морала, тъй като обвиняемият е бил осъден за същото престъпление преди 5 години, но не се е поправил. Съдът предложи да бъде увеличено определеното на Йорданов наказание на 4 години лишаване от свобода, което беше прието от него. Определението на Окръжен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест.