Ямболската търговско-промишлена палата с отличие

БТПП раздаде годишните си награди

В категория "Регионална търговско-промишлена палата/камара" бе наградена Ямболската търговско-промишлена палата в годишните награди на Българската търговско-промишлена палата.
9 фирми от страната получиха призове в отделните категории.
В категория "Браншова организация" Палатата отличи Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.
В категория "Посланик" БТПП награди с бронзова статуетка “Хермес” и Грамота Н. Пр. ГИЙЕРМО АСРАК – извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в Република България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.
В категория “Чуждестранен търговски представител” отличието получи г-н ТОМАС БРЪНС – съветник по търговските въпроси към Посолството на САЩ в Република България, за изключителен принос за активизиране на икономическото сътрудничество между България и САЩ .
В присъствието народни представители, министри, дипломати, предприемачи, български и чуждестранни журналисти БТПП връчи годишните си награди.
В обръщение към участниците в церемонията председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов определи изминалата година като трудна за световната икономика и за България. Възникнаха и заплахи за някои финансови институции, и тези заплахи се усложниха заради мудността на някои компетентни органи, каза председателят на БТПП. Той отбеляза, че България в навечерието на 2015 г. има редовен парламент и ново правителство, макар и от необичайно широк кръг участващи партии.
При всички недостатъци и критики към досегашните управляващи, все пак България запази ниските данъци и благоприятни позиции в някои международни класации, отбеляза Симеонов. Той напомни, че БТПП, заедно със социалните партньори, са представили съвместен проект за приоритетите за развитието на страната. Отново ще декларирам, че БТПП винаги е била и ще бъде конструктивен партньор на всяко правителство в постигането на по-добри условия за правене на бизнес в България, заяви председателят на Палатата.
Можете да разчитате, че и ние ще бъдем конструктивен партньор и на Палатата, и на българския предприемач, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на церемонията. Тя отбеляза, че първа стъпка в програмата на правителството е приемането на държавния бюджет за 2015 г., за да се осигури стабилна финансова политика и система. Като част от усилията на правителството е и стабилизирането на банковата система, предприемането на необходимите законодателни промени и действия в администрацията, за да бъде облекчено "бремето за бизнеса", както и електронизирането в максимална степен на услугите за бизнеса и хората.
Годишните награди на БТПП са определени въз основа на специални критерии, показващи устойчивост и постижения. Използвани са комплексни показатели от класацията на Палатата “ТОП 100” - успешно управление, реална оценка на икономическата среда и най-важното – развитие на бизнес в трудни икономически условия.