Хората с увреждания искат повече мобилност и достъпна среда

Новините

04-12-2014, 09:38

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

 С пълна зала и с богата празнична програма бургаските организации и сдружения на хора в неравностойно положение отбелязаха  Международния ден на хората с увреждания

"Ние искаме хората в неравностойно положение да намерят своето достойно място в обществото , а мобилността в ежедневието им да бъде нещо естествено. Предстои ни още работа, но вярвам, че следваме правилната посока, а резултатите са видими. Бъдете здрави и вярвайте в мечтите си!"  - това пожела зам.- кметът д-р Лорис Мануелян на всички присъстващи в концертната зала на Младежки културен център. Той прочете поздравителни адрес от името на кмета Димитър Николов и председателя на общинския съвет Костантин Луков.

Хумористичен скеч "Весели случки от ученическия живот на един клас" представиха потребителите в "Дневен център за хора с умствени увреждания - Бургас". Младежите поднесоха ударна доза хумор и добро настроение с невероятните си актьорски умения, песни и танци. Народна музика и  български хора показаха представителите на танцова формация "Чайка". Талантливата група не пропуска възможността да представя Бургас на редица конкурси и състезания и заслужено се завръща с награди.

Програмата продължи с въздействащия рецитал на Димо Димитров. Той отправи своето послание с помощта на емблематичното стихотворение на поета Дамян Дамянов - " Когато си на дъното".

По повод 3 декември Националният Алианс за социална отговорност поздрави Община Бургас за отговорното отношение към подобряване на средата за живот и социалната интеграция на хората в неравностойно положение.