ГКПП "Капитан Андреево" е под вода, преляха язовири и реки

В Хасковска и Кърджалийска област са затворени пътища, наводнени са къщи

Граничен пункт „Капитан Андреево” е под вода. Пропускането на всички видове автомобили е преустановено около полунощ, информира Нова тв. В най-ниските части на граничния пункт, нивото на водата е половин метър. Наложило се е служители от ветеринарната служба да бъдат евакуирани, тъй като сградата е в най-ниската част и излизането им е било невъзможно.

Десетки мазета и дворове в Хасковска област също са наводнени. На място работят екипи на спасителните служби.

Проливните дъждове тази нощ наводниха Кърджали, Хасково и Димитровград.

Към 2 часа след полунощ е прелял язовир Македонци край едноименното село, община Кърджали. Има залети домове. По-късно водната стихия е достигнала Хасково и Димитровград. Има десетки сигнали за наводнени къщи. Нивото на водата е метър - метър и половина. През последните часове да започнали да постъпват сигнали за наводнени домове и от Свиленград.

Непрекъснато се наблюдава нивото на река Марица.

Още снощи река Мартинка излезе от коритото си и заля пътя Димитровград -Симеоновград в района на село Злато поле, който бе затворен. Участъкът продължава да е под вода.

В Симеоновградско р. Съзлийка е излязла от коритото си и е заляла пътя между селата Свирково, Дряново и Тенево. В с. Калугерово река Мусачевска също е заляла няколко стопански постройки и приземни етажи.

Край Любимец река Белишка заля няколко селскостопански постройки. От кметството не изключват през следващите часове доста пътища в общината да бъдат затворени.
Екипи на гражданска защита и на пожарната следят непрекъснато ситуацията.

Временно е ограничено движението по път I-8 Любимец-Свиленград при км 356 и км 352, област Хасково, поради наводнени пътни участъци, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Обходният маршрут е по АМ „Марица“.