Обвиняема по делото за радикален ислям припадна в съда

Крими

04-12-2014, 11:12

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаните за радикален ислям имами обжалват ареста си

Делото е временно прекъснато

Председателката на Пловдивския апелативен съд Евдокия Кемалова позвъни на тел. 112 и прекъсна заседанието, след като на една от седемте подсъдими Александрина Ангелова й прилоша и се строполи. Александрина единствена се яви лично в съдебната зала. Муса и останалите пратиха само адвокатите си, пише marica.bg.

Момичето, което е на 29 години и учи в Пловдивския университет, има проблеми с щитовидната жлеза, според информация на Дарик.

Александрина най-напред се разплака, докато майка й даваше показания като свидетел. Майката, Лилия Маринова, разказа, че Александрина е много добро момиче, живее с мъжа си Хасан Щърбов в смолянското село Старчево. Майката работи от 6 години в Брюксел. Тя всеки ден се чувала по телефона с дъщеря си, но от телевизията разбрала, че Александра живее на квартира в дома на майката на Ахмед Муса в Пазарджик.

Докато прокурорът изброяваше обвиненията срещу седмината, на Александрина й прилоша и съдебната охрана я сложи да легне на пейката, след което заседанието беше прекъснато.