50 души блокираха пътя Бургас - София при Сопот

Животът

04-12-2014, 14:50

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Протестът продължи около пет минути

Около 50 души блокираха за минути Подбалканския път Бургас - София на входа на Сопот. Те настояват държавата да плати 6 700 000 лева наложени корекции по проекта за пречиствателната станция на града, съобщи репортер на радио Пловдив от мястото на блокадата. Тези пари общината дължи на фирмата-изпълнител, която е запорирала сметките на Сопот и е започнала процедура по разпродажба на имущество.

Сред имотите са и 18 общински жилища, чиито обитатели са социално слаби хора. Те щяха да останат на улицата преди Коледа, но проблемът им бе решен, след като ВМЗ преведе над 300 000 лева дължими данъци към местната хазна.

Сопотчани обаче настояват държавата да покрие и останалите задължения. Ако това не стане до 17 декември, от следващия ден пътят Бургас - София ще бъде блокиран безсрочно.

Междувременно вече се проведоха първите търгове за имуществото на община Сопот. Местната хлебарница бе продадена на оръжеен магнат за 243 000 лева. Вече бившият собственик Николай Новаков обеща да помоли новия собственик да не уволнява работниците. Самият той емигрира в САЩ./bnr.bg