Много пътища в областта са залети

Мисия Бургас

04-12-2014, 14:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Много наводнени пътища, до Ахелой е блокирано

Тройно повече дъжд е паднал в част от общините в Бургаско

Тройно повече от обичайното и очаквано количество валежи се е изсипало в няколко общини на Бургаска област, съобщиха от областна администрация.

В Средец, Карнобат, Айтос и Сунгурларе превишението е близо три пъти над обичайното количество за сезона.
Към 14,00 часа днес пътната обстановка на отделни места остава сложна. Има залети участъци на пътната мрежа. Това са по направление Карнобат - Айтос, в община Айтос, в община Поморие. Пътят Поморие - Ахелой е проходим в едното платно. Река „Голямата река” в района на гр. Средец е излязла от коритото си, в следствие на което пътят Средец - Ямбол е залят и се използва обходния маршрут през селата Русокастро-Орлинци.
На жп линията в района на Люляково-Средец в община Руен се е свлякла земна маса върху жп линията Карнобат - Варна. На място има изпратена техника и екип от 30 човека, които работят по отстраняването на насипа. Движението на влаковете е временно преустановено. 
Водите на язовира в с. Зорница, община Средец, са достигнали критичната си точка. На място има изпратени екип от специалисти и инженерни машини, които работят за свалянето нивото на водата за предотвратяване на преливане и/или скъсване на язовирната стена. Кметът на община Средец със своя заповед е обявил бедствено положение в община Средец.
Няма евакуирани хора в нито една община към настоящия момент. Няма информация за прекъснато ел. захранване.