Областният управител тръгва на оглед по критичните точки в старозагорско

В 14 села водата е негодна за пиене след валежите

Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов и заместникът му Маноил Манев, както и други членове на кризисния щаб тръгват на оглед по критичните точки в областта, след проливните дъждове, довели до усложнена обстановка, съобщиха от областна администрация.
От РЗИ Стара Загора съобщиха, че след дъждовете са възникнали проблеми с водоснабдяването в 14 населени места на територията на област Стара Загора, обслужвани от ВиК. В Община Стара Загора - с. Самуилово, с. Михайлово, с. Воденичарово, с. Бенковски. В Община Мъглиж - с. Шаново, с. Юлиево. В Община Братя Даскалови - с. Оризово, с. Опълченец, с. Черна гора, с. Партизанин. В Община Раднево - с. Ковач, с. Диня, с. Сърнево, с. Пшеничево.
Издадено е предписание до ВиК ЕООД Стара Загора за предприемане на нужните мерки за възстановяване на качествата на питейната вода.
До кметовете на съответните общини са издадени предписания за предприемане на незабавни мерки за уведомяване на населението.
Уведомено е ръководството на ОДБХ Стара Загора за предприемане на необходимите мерки спрямо производителите и търговците на храни.
Обявено е бедствено положение в община Раднево, както съобщиха от общинската администрация.
Скъсана е дига на р. Сазлия в близост до подстанция Гълъбово и има опасност подстанцията да бъде залята. Има няколко наводнени къщи и екипи на РДПБЗН са в готовност да евакуират живеещите там при необходимост.