Да подкрепим децата от Английската

Мисия Бургас

05-12-2014, 15:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Антистрес стая в Английската

Учениците ни се състезават с възпитаниците на Математическата в София

За откита класна стая, която ще послужи на близо 1 700 деца от двете елитни бургаски гимназии се борят ученици от ГПАЕ „Гео Милев".

В момента тече гласуването за креативни снимки и видеа, в което на финал нашите гимназисти се борят с Математическата гимназия в София. Отборът победител ще спечели финансиране за своя проект - мечта. Средствата ще бъдат осигурени от мобилния оператор, организатор на надпреварата.
Софийските математици и учениците от Бургас „взривиха" интернет след като затрупаха страницата за гласоване с креативни видеа и снимки в подкрепа на своите каузи, които акумулират „лайк"-ове и се прибавят към общия резултат на двете училища.
В момента столичната гимназия има в пъти повече „харесвания". За да спечели единственият им конкурент - Английската, бургазлии могат да гласуват за нашите ученици на loop.bg всеки ден, без ограничения. Отборът, събрал най-много „харесвания" ще бъде определен за победител. Гласуването продължава до 15 декември.
Отборът по математика от СМГ се бори за финансиране на участието му в международно състезание, което ще се проведе през февруари 2015 в университета „Харвард" . Английската гимназия в Бургас противопоставя на връстниците си от София проекта за „Открита класна стая".