Кметът и областният управител приветстваха дипломантите на МУ-Плевен (Снимки)

Приветствието се отправи към 80 дипломанти по медицина

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и кметът на Общината проф. д-р Димитър Стойков лично приветстваха и поздравиха 80 млади лекари, завършващи своето обучение в Медицинския университет в Плевен.

„Всички вие, интелигентни, амбициозни и мотивирани млади хора превръщате този ден в празник на смелите мечти и хуманността.”, обърна се към дипломантите  Ралица Добрева. Тя подчерта, че изборът им за реализация в най-благородното поприще – медицината - заслужава адмирации.

”Захванали сте се с тежка и отговорна задача, но в процеса на трупане на нужните знания вие сте имали една изключителна привилегия. Разполагали сте с незаменими наставници - едни от най-добрите лекари и преподаватели в България”, каза още Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Тя изрази увереност в професионалните качества и академичната подготвеност на дипломантите, които чрез своята бъдеща кариера и репутация, ще имат възможност да защитят доброто име на плевенския Медицински университет.

Ралица Добрева пожела на младите лекари здраве, щастие, неизчерпаема енергия и устрем. „Следвайте мечтите си и не спирайте да се усъвършенствате!”, призова медиците Областният управител.