Випуск 2014 на УХТ със 117 отличници

Животът

05-12-2014, 18:30

Снимка:

УХТ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

117 са отличниците във Випуск 2014 на Университета по хранителни технологии – 13 от тях завършват с успех 6.00. Това стана ясно по време на тържествена промоция на випуска днес в аула „Милен Бешков”.

През 61-годишната история на УХТ хиляди млади специалисти са се дипломирали – това винаги са били кадри, подготвени да отговорят на предизвикателствата на съвременното общество, посочи ректорът на единственото по рода си у нас висше учебно заведение проф. Кольо Динков. Тази година 739 са младите хора, които се дипломират в УХТ – 457 бакалаври и 282 магистри.

„Крачката, която правите днес е важна и преходът – труден. Но, аз съм убеден, че ще го преодолеете. Доверете се на собствените си сили и знания, натрупани тук. Бъдете не само творци, но и бойци”, обърна се към абсолвентите ректорът проф. Кольо Динков.

Кметът на район „Централен” Георги Титюков също пожела успех на младите хора. Аплодисменти предизвикаха думите му: „Сигурен съм, че сте горди, че завършвате един от най-престижните университети, какъвто е УХТ в най-стария жив град в Европа – Пловдив. Сигурен съм, че и УХТ, и Пловдив ще бъдат горди с вас когато се реализирате”.

По традиция един от абсолвентите връчи на ректора капсула с имената на завършващите от Випуск 2014. Тази година Даниела Димитрова, абсолютен отличник, завършила специалността „Технология на виното и пивото” връчи паметния знак на ректора проф. Кольо Динков