7 трика за оцеляване, които ще спасят живота ви (видео)

Чудили ли сте се как да се филтрира вода, как да се предпазите от комари, или как да си направите соларна микровълнова? Тези съвети може да ви спасят живота ви един ден, пише Мениджър Нюз.

1. Нужна ви е малко повече светлина, а една свещ няма да ви свърши работа? Вземете кутийка от безалкохолно и разрежете, за да разтворите двете страни, така че да ги разгънете настрани. Поставете свещта в кутията. Това ще се отрази светлината и ще ви даде някаква прилична защита от стихиите.
2. Ако ви се случи да се окажете без чиста питейна вода, вземете парче плат и 2 контейнера. Сложете мръсната вода в единия контейнер и сложете в него парче плат, което да отвежда в другия. След кратко време водата ще се филтрира. Не забравяйте да я преварите.
3. Искате да си спретнете печка за готвене с минимални усилия? Вземете празна кутия от яйца и място на сложете въглища в дупките. Затворете, запалете единия ъгъл и се наслаждавайте.
4. Ако комарите станат прекалено досадни, можете да отблъснете ги лесно с помощта на обикновени домашни билки. Тъй като вече имате огън за готвене става, поръсете босилек или пуснете стрък розмарин върху жаравата. Комарите не ги понасят и ще стоят настрана.
5. Какво ще кажете за соларна микровълнова? Вземете кутия от храна и изрежете част от нея. Покрийте вътрешната част с алуминиево фолио. Поставете храната вътре и да я оставете за малко на слънце. След малко кашкавалът в сандвича ще се разтопи.
6. Нужно ви е да намерите правилната посока към дома? Вземете малко парче метал, например игла, и го натъркайте в дрехите си няколко пъти. Поставете иглата върху едно листо и го пуснете в малко вода. Иглата ще посочи север.
7. И накрая, газена лампа за екстремни случаи. Вземете парче плат и кутия от безалколхолно. Запълнете до половината със зехтин. Поставете навитото парцалче в кутията и го запалете. Тази импровизирана газена лампа ще гори с часове.