Палят светлините на елхата и в Лапидариума в Стария град

Мисия Пловдив

06-12-2014, 10:10

Снимка:

7-те тепета

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Почетният консул на Армения събира всички етноси, които живеят в Пловдив, за да запалят заедно коледното дърво

И тази година в Стария град ще се проведе традиционният празник „Светлина и надежда“ по инициатива на Почетния консул на Република Армения и Общински институт „Старинен Пловдив“. Днес в 12 часа сред музика, деца и празнично настроение всеки ще може да запали свещ около коледното дърво. Борчето в Лапидариума в Стария град ще грейне като коледна елха с 2015 светлинки. Ще ги запали почетният консул на Армения Ехиязар.
За да стане още по-красиво и гиздаво празничното дърво, елхичката между каменните статуи на площада до Балабановата къща очаква всеки да постави своя играчка, украшение, пожелание или саморъчно направен сувенир за предстоящите рождественски дни. Светлините ще бъдат 2015 - каквато е цифрата на годината, която посрещаме.
Съботното матине на открито ще озвучат момичетата от хор "Евмолпея" и вокална група от украински граждани, които живеят в Пловдив. Стихчета за зимата ще рецитират децата от формация "Арлекин". Тази красива идея се превърна в обичан празник на различните етноси и общности, които живеят в Старинен Пловдив. Събираме се заедно да украсим нашата обща елха, да попеем коледни песни, да рецитираме стихове за зимата, да споделим надеждите си за по-светла и щастлива Нова година, казва дипломатът.