Никулден е! Рибарско селце ни посреща в центъра на Бургас

Рибарско селце с морски фар изникна в центъра на града

Никулден преобрази Бургас! Центърът на града се превърна днес в китно рибарско селце с рибарски хижи и опънати мрежи пред тях. За малчуганите особено интересни са лодките и даляна, на който могат да ловят риба. Автентичните декори и сценография създават невероятна атмосфера с котви и рибарски въжета, а стари моряци, ще разказват през целия ден днес вълнуващи истории за далечни пътешествия, русалки, морски чудовища и гигантски риби.
През целия ден селцето ще кипи от живот, а посетителите ще имат възможността да се превърнат в активни участници. За всички гости на рибарското селце са подготвени много изненади и страхотно празнично настроение. Всеки желаещ ще може да разкаже интересна рибарска история, виц или да изпее любимата си рибарска песен, а любителите-кулинари ще могат да впишат в импровизирания рецептурник своя рибна рецепта.
Необикновени информационни табла разказват в центъра на града за подводния свят на Черно море и неговите обитатели.
Най-любимото място за срещи на бургазлии- Часовника, пък днес се превърна в морски фар, който през нощта ще свети с типичната напътстваща светлина.
На импровизиран далян в градчето, бургазлии влизат в ролята на рибари, като всеки ще може да улови за себе си риба с послание или поздрав по случай празника на града. Две артателиета ще сътворят невероятна творческа забава чрез изработването на морски картички, 3D риби от CD-дискове, платове и най-разнообразни материали.
За най-малките пък ще има безплатен куклен театър, който ще им разкаже старата приказка "Рибарят и златната рибка".