Най-обичаното дръвче от децата на Коледа е елхата

Многообразието от коледни дръвчета е огромно

Преди да купите Коледна елха, трябва да решите естествена или изкуствена ще бъде тя.

Естествените елхи с корен са по-екологичният вариант, внасят приятен горски мирис и цвят, а засаждането им може да се превърне в добър ритуал. Добре е дръвчето да се постави далеч от източници на топлина. Веднага след Коледните празници то може да бъде изнесено навън, а най-добре е да бъде засадено през март или по-рано, стига почвата да не е замръзнала и времето да го позволява.

Изкуствените елхи имат основно предимство – по-лесна поддръжка и няма да търсите ново дръвче всяка година. Изкуствените елхи са делят основно на две групи „Фолийни” и „Жилкови”.

Фолийните елхи могат да бъдат както зелени, така и решени изцяло в бяло, розово, синьо или черно. Клонките им са с много и по-къси иглички, гъсто разположени, а клончетата се разклоняват, което дава възможност за лесно моделиране и украса.

Жилковите елхи приличат много на естествени дръвчета: със зелени иглички, реалистична форма и цвят и имитация на дървесната структура на боровите клонки, които се разклоняват и дават възможност за лесно моделиране и украса. Цветово, могат да бъдат светло или тъмно зелени или да имитират скреж по клонките.

Ние ви предлагаме още няколко идеи за нестандартни коледни елхи за повече празнично настроение в дома ви.