"Арена Созопол" с тревно покритие като на "Емирейтс"

Спорт

06-12-2014, 10:22

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Преди европейското първенство за юноши на спортния комплекс монтират и огромна видеостена

"Арена Созопол" където догодина ще се играят част от мачовете на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години ще разполага с тревно покритие, като това на стадиона на Арсенал – „Емирейтс“ и на „Сан Сиро“, където играят италианските грандове Милан и Интер.

"Въпреки дъждовете на нашия спортен комплекс се работи усилино. Ще имаме най-доброто тревно покритие в България. Сега изграждаме и подземния паркинг, като върху плочата му ще изградим игрище с изкуствена трева и осветление. Ще увеличим на максимум и луксовете на светлината на централния терен на стадиона, за да отговаряме на всички изисквания на УЕФА“, заяви пред Sportonline.bg изпълнитеният директор на ОФК Созопол Румен Димов.

Тревата на „Арена Созопол“ се подменя изцяло, след като мистериозна болест я нападна. Теренът ще е изцяло готов още за първия домакински мач на созополии от пролетния полусезон в „Б“ група срещу Локомотив Мездра. Ще бъде монтирана и супермодерна видеостена. Тя ше е огромна, като размерът й е близо 50 кв.метра.