Красимир Каракачанов:За оставката на Бинев ще решим сами в ПФ

Според него когато има 4 партии в едно мнозинство, логично е да има много разминавания

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов направи ретроспективен анализ пред Радио К2 на ситуацията около сформирането на новия кабинет. Той посочи създалата се необходимост от това ПФ да подкрепи мнозинството и да отстоява своите позиции. 

„Когато има 4 партии в едно мнозинство, логично е да има много разминавания”, каза председателят на ВМРО.

Каракачанов допълни, че голяма част от политиците се съгласява с позициите на ПФ, но се съобразяват с конюнктурата и се страхуват от това някой на запад да не каже нещо за тях. 

„Темата за Слави Бинев не е тема на Патриотичния фронт. Предложението за Слави Бинев на ПФ бе той да застане начело на друга комисия. Никога не сме поставяли варианта той да оглави Комисията по култура и медии. Предложението дойде от г-н Цветан Цветанов. Ситуацията е крайно деликатна, защото тук става дума за наш колега и ние ще трябва да разговаряме с него”, допълни единият от лидерите на ПФ. Каракачанов обясни, че за него е важно да обсъди подробно с Валери Симеонов ситуацията със Слави Бинев. 

По повод предстоящия конгрес на НФСБ, Каракачанов заяви, че според него Симеонов ще бъде преизбран за лидер на тази патриотична формация и определи слуховете, че е възможно да бъде поискана оставката на Симеонов като интернет спекулации.