Обстановката в Ямбол и Елхово остава критична

В Гълъбово има наводнени домове и режим на тока, продължава контролираното изпускане на язовирите

Тунджа прелива при Ямбол и Елхово, в Гълъбово има наводнени домове и режим на тока, а ситуацията остава тежка, съобщава Нова телевизия.
Най-усложнена остава обстановката при Елхово. Докато на повечето места в страната нивото на реките започва леко да спада, при Елхово нивото на Тунджа е критичното. Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на съвместна пресконференция в Гълъбово с министрите на транспорта и вътрешните работи - Ивайло Московски и Веселин Вучков.
Вече има залети ниски площи по поречието на реката. Очаква се нивото да се покачва, хората са уведомени, мобилизирана е местната власт, и всички институции, които имат отношение към ситуацията, работят в пълна координация, каза още Василева.
Продължава контролираното изпускане на язовирите и за момента няма проблем с хидротехническото състояние на съоръженията. По-рано през деня министър Василева е инспектирала язовир "Зорница" на територията на община Средец.Продължава да работи и оперативното звено на Министерството на околната среда и водите.