Тунджа премина критичния праг от 4 метра при Елхово

В Ямбол нивото на реката вече е 5, 05 метра

4,25 метра е достигнало тази сутрин нивото на река Тунджа в района на Елхово при критичен праг от 4.00 метра, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ямбол. В Ямбол реката прелива, достигнала е 5, 05 м.
Има готовност, ако водата продължи да покачва нивото си при Елхово да започне евакуация на хората. Те са предупредени, сами поддържат връзка с органите на МВР и на местната власт. През нощта не е имало евакуирани.
Остава затворен пътят между град Елхово и село Трънково заради наводнение на участък от пътното платно. Препоръчва се обходен маршрут от Елхово през село Коневец към село Трънково и обратно. Не се е наложило затваряне на други пътища, но дежурни екипи постоянно следят и имат готовност да предприемат затваряне, ако ситуацията го наложи.

Червен код остава само за река Тунджа при Елхово. Там съществува единствено реална опасност да бъдат залети ниски части. Река Съзлийска при град Гълъбово и Харманли, река Марица при Харманли и Свиленград и река Тунджа при Ямбол са с оранжев код за опасност от преливане.