Веселин Вучков: Трябва да имаме воля и независимост

Вътрешният министър заяви, че няма да иска оставката на Лазаров

Няма да поискам оставката на Лазаров, защото веднага ще последват обвинения за политика на реваншизъм. Това не означава, че не трябва да се промени законът. Искам балансиращата роля на президента да я възвърнем – той да назначава. Не съм мислил да предлагам отново Флоров за шеф на БОП, макар че той има много полезни качества. 

Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия „Дикоff” Веселин Вучков, министър на вътрешните работи. Той заяви, че трябва да има воля и независимост, за да започнат да се случват нещата.

„Обстановката в Елхово е напрегната. Нашата цел е да не допуснем жертви и наранявания там. Има заливане на ниви, мазета и улици. Много е важно гражданите да слушат молбите и разпорежданията на полицаи и пожарникари“, заяви Вучков.

Относно корупцията, действат нови правила вече 12 ден. „Не бива гражданите да остават с усещането, че никой не ги контролира на пътя. Няма завишаване на жертвите по пътищата за този период. А на антикорупционните телефони, които сме обявили, почти нямаме сигнали за корупция през тези две седмици“, каза още министър Вучков.