Вегетарианците се връщат към месото

Пържолите изкушавали повечето от тях

Над 84% от вегетарианците се връщат към месото, показва ново изследване. Някои хора се отказват от месото по здравословни причини, други заради принципите си. Но ново проучване разкри, че много от вегетарианците не могат да се откажат от бекона и пържолите за дълго и в крайна сметка нарушават зеленчуковата си диета, пише "Всеки ден".

 Резултатите показват, че повечето хора се придържат към вегетарианството само за известно време, защото идва момент, когато месото отново ги съблазнява. 53 на сто от вегетарианците започват да ядат месо след година, а 30% се връщат към него едва след три месеца.

 Бившите вегетарианци споделят, че най-много им е липсвала подкрепата на месоядните им роднини и приятели, а други признават, че не са успели да устоят на апетита си към месото.

 През ноември забележително американско проучване показа, че преминаването към диета от зеленчуци и плодове може да помогне да предотвратите диабет. Лекарите обясняват, че милиони хора, страдащи от болестта, могат да подобрят нивото на кръвната си захар, като махнат месото на ежедневното си меню. Според австралийски изследователи обаче вегетарианците пият и пушат по-малко, но е 18% по-вероятно да страдат от депресия.