Ралица Добрева уважи 50-годишнината на МБАЛ Кнежа

Областният управител на Плевен поздрави екипа на болницата в Кнежа

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева поздрави ръководството, лекарите и медицинския персонал на МБАЛ Кнежа по повод 50 годишния юбилей на лечебното заведение.

„Тази годишнина е победа за всички – за хората, за болницата, за лекарите и медицинския персонал. Достатъчно е да си припомним как през 2010 година МБАЛ Кнежа бе пред сериозна опасност да бъде закрита. Слава Богу, с общите усилия на държавата, здравната каса, ръководството на болницата в лицето на Валери Лачовски и на местната власт, това не се случи и днес заедно празнуваме 50-та годишнина от основаването на здравното заведение. Всички вие доказахте, че с много работа и упоритост, с много професионализъм и коректност нещата се случват.”, каза областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Тя пожела на лекарите и медицинския персонал да запазят своя силен дух и човешка съпричастност, защото в техните ръце е най-ценното – здравето и живота на хората от Община Кнежа.

Болницата в Кнежа е основана като градска болница през 1964г. със 75 легла. Пред 1968-ма тя се разраства в районна, а след 20 години в общинска. През 2000 година е регистрирана като многопрофилна болница за активно лечение През годините лечебното заведение преминава както през изпитания и трудности, така и през добри периоди. Днес здравното заведение в условията на криза в здравната система болницата в Община Кнежа вече втора поредна година реализира печалби.