Новият областен към студентите: Дайте шанс на страната си!

Животът

08-12-2014, 15:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вълчо Чолаков е новият областен управител на Бургас

Новоизбраният областен управител на Бургас Вълчо Чолаков поздрави студентите за празника им днес. Ето какво пожела на младите хора той:
За мен е удоволствие да Ви поздравя с Вашия празник - 8 декември!
Студентските години са период, в който Вие трябва да се подготвите за дълъг маратон към професионалният Ви живот, който ще започне с Вашето дипломиране.
Учете, бъдете целеустремени и упорити в постигането на целите си! 
От Вас - младото поколение, ние очакваме да обичате, да работите и да болеете за родината си. Учете, специализирайте, където решите по света, но Ви пожелавам винаги да намирате повод и стимул да се завръщате тук и да инвестирате в България придобитите знания и умения, защото родината ни има нужда от Вас!
Очакваме да дадете шанс на страната ни, за да бъде онова кътче на света, което винаги ще Ви привлича и където да можете да се развивате, да показвате потенциала си, да успявате с професиите, които сте си избрали, за да може и България да стане държавата, за която мечтаете. 
Вие, студентите, имате своето място в обществото – показахте, че сте активната част на гражданското общество. С отношението си към различни политически процеси доказахте, че не сте безразлични към случващото се в страната.
Бъдете свободни и свободолюбиви! Дерзайте и отстоявайте позициите си, защото само активният човек се развива, само търсещият – успява! Бъдете творци на по-доброто бъдеще и оставайте следи след себе си!
Като всеки празник и 8 декември носи настроение и вдъхновение, но и осъзната отговорност не само сред Вас – настоящите студенти, но и в тези, които вече са дипломирани. За това днес аз поздравявам всички, които са се докоснали до университетското познание.
Пожелавам Ви здраве, много успехи, бъдете отговорни и разумни както в обучението си, така и в живота!
Честит празник!