Самозапалилата се в Стара Загора жена е с 92% изгаряния

Животът

08-12-2014, 16:30

Снимка:

"Труд"

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Случай на самозапалване и в Стара Загора

Тя е в медикаментозна кома, съобщиха от Клиниката по термични травми в Пловдив

Самозапалилата се днес 32-годишна жена от Стара Загора, е транспортирана до Клиниката по термични травми на УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив, е с реална опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение. Тя е с тежка шокова травма и 92% изгаряния от общата телесна повърхност. Вдишла е и топли пушечни газови в белите си дробове, съобщиха от пловдивската университетска болница.

По спешност й е извършена операция. Заради шоковото състояние жената е поставена в медикаментозна кома. Тя е в Интензивния сектор на Клиниката по изгаряния, във флуидно легло, подходящо за пациенти с общирни термични травми.

Жената се казва Силвия Мишкова. Сигнал за инцидента на тел. 112 подали очевидци днес в 9,20 часа. На място веднага пристигнали огнеборци, полиция и Спешна помощ. Съседи носели кофи с вода, за да потушат пламналите дрехи на 32-годишната жена.

Силвия се поляла с бензин на ъгъла между улиците "Гладстон" и "Братя Жекови" в централната част на Стара Загора. Преди да се запали, тя оставила грижливо настрани чисто новата туба с бензин и дамската си чанта, от която стърчеше бележник и химикал, пише "Труд".

Все още не е ясно дали е оставила предсмъртно писмо. Близки на старозагорката обяснили, че имала психични проблеми, но нищо не е издавало, че може да посегне на живота си.

Силвия Мишкова е собственик на магазина за домашни потреби на ул. "Гео Милев". В същата сграда се намира и семейният апартамент на родителите й, с които живеела. Двамата й помагали в работата.

Във фаталния понеделник съседия я видели да разхожда рано кучето си, порода кокер шпаньол. По-късно отворила малкото магазинче, около 9 часа майка й я сменила зад щанда, без да предполага за намеренията на Силвия. А тя се отдалечила на по-скрито място до гаражите на жилищен блок на ул. "Братя Жекови", на около 200 метра от дома си.