Прокуратурата започна досъдебно производство за изнасиления 12-годишен

Крими

08-12-2014, 16:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изнасилиха петокласник в училищна тоалетна в Дебелт

12 години грозят Топчо на зверството

Започва досъдебно производство за изнасилването на петокласник в ОУ „Антон Страшимиров“ в село Дебелт, съобщиха от прокуратурата в Бургас.

От там съобщават, че по делото се извършват всички необходими процесуално-следствени действия. На този етап друга информация по разследването не можело може да бъде предоставена. От прокуратура допълват, че престъплението е наказуемо за лишаване от свобода от три до дванадесет години.

Досъдебното производство се провежда под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Средец. Кметът на селото Иванка Ангелова по-рано днес заяви, че осмокласник от ромски произход е изнасилил момченцето.
Инцидентът станал в петък, разказа майката Донка. Тогава 12-годишното дете казало на учителя си, че ще отиде до тоалетна. Там обаче се сблъскал с насилника си Брайко, по-известен с прякора Топчо.

Осмокласникът заключил тоалетната и го изнасилил. Момчето се прибрало вечерта в дома си и не казало нищо на майка си, докато тя не забелязала, че кърви. Петокласникът е със специални образователни потребности и е на ресурсно подпомагане училището. 
Детето е прието в МБАЛ-Бургас с разкъсвания и ще остане там още няколко дни. Полицията вече е разпитала пострадалия ученик, родителите му, както и учителите от ОУ „Антон Страшимиров“. Образувано е досъдебно производство. Насилникът е задържан.

От полицията отказват официална информация. На 10 декември пък родители се събират на протест заради изнасилено детенце.