Представиха новите заместник-областни управители на Сливен

Мисия

08-12-2014, 16:59

Снимка:

Областна управа Сливен

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новият областен управител на Сливен заяви, че няма да сменя администрацията

Това са Веска Вълчева и Камен Костов

Областният управител на област Сливен Димитър Сяров представи днес своите заместници. Това са Веска Вълчева и Камен Костов.

Веска Вълчева идва от Община Нова Загора, където е оглавявала отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата”. Тя ще отговаря за ресорите: Здравеопазване; Образование и наука; Култура;Околна среда и води; Закрила на децата, младежта и спорта; Етнически и демографски въпроси; Труд и социална политика; Гражданско общество и работа с неправителствения сектор.

Заместник - областният управител Камен Костов е с висше образование „Социални дейности”, придобито в СУ „Климент Охридски”, както и последваща квалификация от британски колеж. Трудовият му стаж е предимно в частния сектор – има стаж в управлението социални услуги, а последната му длъжност е на търговски директор в международна фирма за износ.

Ресорите на Камен Костов са: Бюджет и финанси; Местно самоуправление, законосъобразност на актовете и действията на органите на местното самоуправление и местната администрация, контрол по изпълнението на административните актове; Териториално и селищно устройство, регионално развитие и евроитеграция;Опазване и защита на държавната собственост на територията на областта; Земеделие и гори; Борба с корупцията и класифицирана информация; Отбранително-мобилизационна подготовка и защита на населението при бедствия и аварии; Енергетика и енергийни ресурси.