Министър Павлова докладва от Пловдив за ОП „Регионално развитие“

Мисия Пловдив

09-12-2014, 08:39

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г ще заседава в Пловдив. Това е ХV-то заседание на комитета и ще се проведе в „Новотел Пловдив”. 

Форумът ще бъде открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Участие ще вземат представители на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ наЕвропейската комисия, членове на Комитетите за наблюдение и на представители на Управляващия орган на оперативната програма.

Тази сряда е годишната среща по Оперативна програма „Регионално развитие” и ще се отчете направеното до момента – съобщи министър Лиляна Павлова. Одиторите ще проследят направеното по спряната от Брюксел оперативна програма. Ако одитът е положителен, средствата по програмата ще бъдат изцяло отблокирани. Още през месец декември ще получим първите плащания по „Регионално развитие”, по другите две приоритетни оси – обяви министър Павлова. 

Преди месец тя предупреди, че очаква големи загуби по "Регионално развитие". По думите й, всички големи инфраструктурни проекти са забавени по времето на кабинета „Орешарски“. Лиляна Павлова определи като най-добра новината, че страната ни е получила подкрепата на Европейската комисия, затова надеждата е, че 2015-та година няма да е нулева за европарите.
По-късно днес министър Лиляна Павлова ще подпише договор за строителството на язовир "Пловдивци" и на пречиствателната станция за питейни води към него.