Новият председател на окръжния съд Галатея Ханджиева се представи пред журналисти

Мисия Добрич

09-12-2014, 13:07

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдия Галатея Ханджиева бе избрана за председател на Окръжен съд - Добрич

Правораздаването в ДОС е на много високо ниво

 Бързо, качествено и прозрачно правораздаване е основната задача пред новия председател на Окръжен съд Добрич Галатея Ханджиева. Днес тя се представи официално пред добричките медии с въведението на бившия ръководител на съда Енчо Енчев.

Доволен съм от избора на ВСС на окръжен съдия, заяви досегашният председател Енчо Енчев. Пример за приемственост демонстрираха двамата съдии. Галатея Ханджиева ще има двама заместници, Адриана Панайотова, която ръководи Търговското отделение и още един съдия, който още не е избран и ще отговаря за Наказателното отделение.

 Галатея Ханджиева има над 22 години юридически стаж като съдия. Била е съдия в Районен съд – Добрич и в Окръжен съд – Добрич. От 2004г. до настоящия момент заема длъжността заместник административен ръководител на Окръжен съд-Добрич.

В концепцията си съдия Милева определя като приоритетни цели: подобряване качеството на правораздаване; повишаване срочността на правораздаване; прозрачност и предвидимост на правораздаването, повишаване на общественото доверие и приближаване на правосъдието до хората; взаимодействие с институциите и организациите по повод правораздавателната дейност.