Веселин Вучков: Четвърти ден служителите на МВР издирват Петко Сертов

Крими

09-12-2014, 13:16

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват бившия председател на ДАНС

Петко Сертов - отвлечен или убит? (обзор)

До момента няма данни за извършено престъпление

Вече четвърти ден служителите на МВР работят интензивно с всички способи на оперативната дейност по издирването на Петко Сертов. Това заяви пред журналисти Веселин Вучков, министър на вътрешните работи, предаде „Фокус“. „За съжаление, все още не са открили Петко Сертов. Вероятно утре сутринта ще дадем малко повече информация по случая. Категорично заявявам, че няма данни за упражнено насилствено действие върху Сертов, въпреки че в медиите се изнася подобна информация“, обясни Вучков.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че към момента няма постъпили данни за регистрация на Петко Сертов в хотел. „Надявам се на един по-късен етап да изясним пред обществото какво е свършено дотук и какви действия сме предприели с цел прозрачност и доверие. Към настоящия момент, нямаме данни къде е Петко Сертов, а също нямаме данни и за извършено престъпление“, посочи Лазаров.

„Нямам данни Петко Сертов да е имал лично оръжие. Доколкото ми е известно, той е имал служебно оръжие, когато е бил началник на Държавна агенция „Национална сигурност“, но го е върнал при напускането си. В момента не даваме достатъчно информация по обективни причини. Всичко сме обсъдили с министър Веселин Вучков и утре ще дадем информация за това какво сме направили и докъде сме стигнали. Ще отправя едно послание към обществото – ако наистина някой някъде има някаква информация и данни по случая, да ни подпомогне“, заяви още главният секретар на МВР.