Насилникът от Дебелт посягал не за първи път

Крими

09-12-2014, 13:28

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Появиха се още сигнали за насилие в училището в Дебелт, където 14-годишен блудства с 12-годишно момче. По разказа на детето пред майка му това се е случило в рамките на учебните часове. То е разказало и че не е било насилвано за първи път от същото това момче, съобщи Нова телевизия.

Детето все още е в хирургично отделение на Бургаската многопрофилна болница. Екип на Новините на Нова се срещна с майката и с хора от селото.
Майката разказва потресаващата история с най-голямото от петте й деца, което е с умствена изостаналост. Затова с него работи ресурсният учител, когото споменава. Детето посочва като свой насилник съученик от същото училище – 14-годишният Брайко, по прякор Топчо, от махалата в Дебелт. Майката на насилваното дете крие лицето си, защото се страхува от отмъщение.
Ресурсният учител на Гошко Станимир Желев пък заяви, че не е чул нищо и не пожела да коментира случая. Преподавателят така и не разказа своята версия за инцидента.
Основен заподозрян е 14-годишният Брайко. Не е задържан, защото е малолетен. Оказва се, че преди време родители на други деца са подавали сигнали в училището за насилие от страна на момчето.
Едва снощи, два дни след инцидента, директорката Вангелова е информирала Агенцията за социално подпомагане в Бургас, а в централата им в София научиха от Нова телевизия. В училището няма охрана и затова родителите са притеснени да водят децата си на училище. От вчера кметът постави двама свои служители да охраняват училището. Въпреки това родители се срещнаха с директора на училището с настояване за спешни мерки.
Опитите да се открие семейството на заподозрения Брайко са безуспешни. От инцидента насам семейството не е в Дебелт. Води се разследване от Районната прокуратура в Бургас.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен